Home

Nieuws 2 reacties

UWV verstrekt voorlopig helft werkvergunningen

Tilburg – Het aantal aan tuinders verstrekte werkvergunningen door het UWV is gehalveerd. Dat meldt ZLTO op basis van gegevens van LTO Seizoensarbeid. Dit onderdeel bemiddelt bij de aanvraag van telers voor vergunningen voor vooral Roemeense en Bulgaarse werknemers.

Dat UWV nog maximaal de helft van de vergunningen verstrekt, vormt onderdeel van een coulancebeleid dat tot 1 juli geldt. ”Vanaf 1 juli zal de harde lijn van minister Henk Kamp ingevoerd worden. Nu wordt nog mondjesmaat vergunningen toegekend. Het UWV doet langer over de aanvragen en wijst ze eerder af. Dat is ons ambtelijk bevestigd”, stelt een ZLTO-woordvoerder.

ZLTO heeft het ministerie van Sociale Zaken dinsdagmiddag laten weten alleen nog overleg te willen voeren met minister Kamp en bestuurders van LTO en ZLTO. Vlak voor twaalf uur kreeg ZLTO een brief van het ministerie om vanmiddag te overleggen op het ministerie. ZLTO had het ministerie tot twaalf uur dinsdagmiddag de tijd gegeven alvorens het een kort geding zou inzetten. ZLTO wees dat voorstel af. ”Uit de brief bleek niet dat er ruimte was voor nieuw beleid. Er is geen ruimte geboden.”

Wanneer het kort geding wordt gevoerd is onduidelijk. Eigenlijk heeft ZLTO het ministerie nog langer de tijd gegeven. ”In principe kan tot vijf minuten voor het geding nog een reactie komen van het ministerie. We achten het alleen onwaarschijnlijk.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Krijgt Kamp de >beroeps werkelozen< aan het werk?? Het wordt de hoogst tijd. Wij Nederlanders moeten ons schamen dat de Oost Europeanen ons werk moeten doen, omdat wij het te vies en te vermoeiend vinden!!! Hiervoor zijn de sociale voorzieningen niet uitgevonden, ze zijn voor de gene die >echt< niet kan of tijdelijk even moeilijk zit!! Om dit probleem de wereld uit te helpen zullen zowel werknemers als werkgevers hun verantwoording moeten nemen.

  • no-profile-image

    uitkering trekkers zijn zo lui ,die krijgt het UWV niet meer aan de gang.
    omdat ze al zo lang verwend zijn ,en nu moet de ondernemer dat maar opknappen ,en bezuren WALGELIJK.

Of registreer je om te kunnen reageren.