Home

Nieuws 211 x bekeken

Twijfels over onafhankelijkheid Calon

Den Haag - LTO Noord is niet blij met de benoeming van Marc Calon tot speciaal adviseur bij Dienst Regelingen (DR).

In een interview met RTV Drenthe zegt waarnemend voorzitter Arend Steenbergen dat hij liever had gehad dat de keuze was gevallen op een onafhankelijk persoon. De Groningse oud-gedeputeerde Calon (PvdA) was de afgelopen jaren ook lid van de adviesraad van DR.
“De keuze voor de heer Calon vind ik verrassend”, zegt Steenbergen. “Hij is een goed bestuurder, maar misschien was het goed om iemand die volstrekt onafhankelijk is hier naar te laten kijken. In hoeverre gaat hij controleren wat hij zelf heeft gedaan?”

Ook de SP heeft twijfels bij de onafhankelijkheid van Calon. Tweede Kamerlid Henk van Gerven heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Henk Bleker (landbouw). Tevens wil hij weten hoeveel Calon voor zijn werkzaamheden gaat verdienen.

Het advies moet uiterlijk op 1 juli klaar zijn. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer met Bleker over de problemen bij Dienst Regelingen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.