Home

Nieuws

Turkije neemt maatregelen tegen MKZ

Ankara - In de Turkse regio's langs de Bulgaarse grens worden maatregelen genomen om de verspreiding van mond- en klauwzeer tegen te gaan.

In het gebied geldt een vervoersverbod voor vee en er wordt een vaccinatiecampagne gestart. De Europese Commissie heeft voor het gebied 850.000 doses vaccin beschikbaar gesteld. Officieel zijn er geen besmettingen in het gebied gemeld. Het Turkse ministerie van landbouw meldt dat de maatregelen worden genomen om verspreiding van het virus uit Bulgarije te voorkomen. Bulgaarse autoriteiten zeggen dat het virus in Bulgarije afkomstig is uit Turkije, omdat er daar jaarlijks veel gevallen van MKZ zijn. Het grensgebied van Turkije is officieel vrij van MKZ door vaccinatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.