Home

Nieuws 259 x bekeken

Toeslag niet in gevaar bij evenement op perceel

Assen - Als een landbouwperceel wordt gebruikt voor een evenement heeft dit in principe geen gevolgen voor de uitbetaling van de bedrijfstoeslag.

Landbouwgrond wordt vaak tijdelijk gebruikt voor niet-landbouwactiviteiten, zoals aanleg van leidingen of evenementen, zoals een zomerfeest, cross of paardenconcours. Een perceel waarop bedrijfstoeslag is aangevraagd mag tijdelijk voor dergelijke niet-landbouwactiviteiten gebruikt worden. De maximale termijn die daarvoor geldt is 90 dagen, aldus Dienst Regelingen op haar site.

Het terrein waar het evenement plaatsvindt, moet na aanvang van de werkzaamheden ten behoeve van de activiteit of vanaf de start van het evenement binnen 90 dagen weer teruggebracht zijn in goede landbouw- en milieuconditie. Deze termijn geldt per kalenderjaar en per perceel. Meerdere kortdurende niet-landbouwactiviteiten mogen wel, als de termijn in totaal maar niet boven de 90 dagen komt.

Als wel bedrijfstoeslag is aangevraagd op een perceel terwijl het evenement of het terugbrengen van de staat van het perceel naar goede landbouw- en milieuconditie langer duurt dan 90 dagen, dan riskeert de aanvrager een korting op de toeslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.