Home

Nieuws

Teler vraagt toeristen entreegeld voor bollenveld

Lisse – Een bollenteler in Lisse heeft iets bedacht tegen de overlast van toeristen op zijn percelen. De medewerkers van de bloembollenbedrijven zijn momenteel druk in de weer met het ziekzoeken. Met name rond de Keukenhof in Lisse worden ze op de vingers gekeken door duizenden toeristen.

Die toersiten zijn op weg naar de bloemententoonstelling, of maken een rit langs de bloeiende bollenvelden. Soms loopt het flink uit de hand omdat men zich dan in groten getale tussen de gewassen begeeft voor het maken van foto’s.

Sommige kwekers vinden dat een goede zaak, mits het gewas niet wordt vernield, omdat ook dit een stuk promotie is, anderen zijn hier niet van gediend. Mede omdat er het nodige wordt vertrapt en geplukt.

Een kweker in Lisse heeft daar iets op gevonden. Nadat het de afgelopen dagen op het perceel aan de Loosterweg enorm druk was, heeft hij een bord geplaatst met daarop de boodschap dat er 2 euro entree moet worden betaald als men het perceel wil betreden. En plots werd het een stuk rustiger op de tuin, waar de ziekzoekers ongestoord hun werk kunnen doen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.