Home

Nieuws 230 x bekeken

Teelt wil niet meebetalen aan 'apps' groente

Zoetermeer – LTO-geledingen in groente en fruit willen niet meebetalen aan ontwikkeling van techniek voor marketing op de moderne internettelefoons.

Dat bleek op de sectorcommissievergadering groente en fruit van het Productschap Tuinbouw (PT) dinsdagmiddag.

Consumenten kunnen met deze zogenaamde ’apps’ (applicaties) op de winkelvloer een code scannen en alles over het product en de partij teruglezen op hun telefoon. Handelskoepel Frugi Venta noemt deze ontwikkeling echter van cruciaal belang. Secretaris Leo Welschen: ”Het is ook een verregaande manier van tracering. Niet alleen voor consumenten, handelaren vinden het belangrijk om in de winkel dit soort informatie te lezen.”

LTO vindt dat de ontwikkeling van deze techniek een zaak van de markt is. Grote concerns als Total Produce en The Greenery werken aan eigen techniek op dit punt, maar handel en ook werknemersorganisaties denken dat het goed is de basistechniek hiervoor collectief te ontwikkelen, zodat Nederlandse handelsbedrijven dit relatief snel kunnen invoeren.

Het voorstel om via het PT 284.000 euro te investeren in deze ontwikkeling haalde het dinsdag niet. Toch lijkt het plan niet van de baan. Het PT zal pogen het plan op een andere manier te financieren. Handelaren wilden in het huidige plan al tweederde van de kosten dragen. Toch stemde teelt tegen het voorstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.