Home

Nieuws 199 x bekeken

Superbacterie in water van New Delhi

Een superbacterie die resistent is tegen bijna alle antibiotica, is gevonden in het water van de Indiase hoofdstad New Delhi.

Dat melden wetenschappers in een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet.

De onderzoekers onderzochten het water tussen september en oktober en vonden de bacterie New Delhi metallo-beta-lactamase 1 (NDM-1) in bijna een derde van de watermonsters uit beekjes en vijvers. Ook in twee van de vijftig drinkwatermonsters zat de bacterie. Deskundigen waarschuwen voor verspreiding in de rest van de wereld en pleiten dan ook voor een snel en intensief onderzoek.

Op het moment van het onderzoek deed de Indiase regering het af als bangmakerij. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie vroeg later om extra toezicht op de situatie nadat er meerdere besmettingen waren verspreid over de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.