Home

Nieuws 196 x bekeken

Subsidie voor milieuvriendelijke varkensstal

Leunen – Een veehouder in het Limburgse dorp Leunen heeft van landbouwstaatssecretaris Henk Bleker 550.000 euro subsidie gekregen voor een milieu- en diervriendelijke varkensstal die hij ontwikkelde en bouwde.

Die is voorzien van een nieuw systeem waarbij mest en urine direct uit de stal worden verwijderd. Dat maakte de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) dinsdag bekend.

De subsidie is bedoeld om de uitvinding verder te ontwikkelen. De innovatie verbetert welzijn en gezondheid van de dieren, is goed voor het milieu, verbetert de werkomstandigheden en heeft een hoog rendement.

Het direct scheiden en afvoeren van mest en urine voorkomt het ontstaan van onder meer ammoniak. In de stal staan vierduizend varkens op twee verdiepingen. Boer Martien van Kempen richtte vorig jaar een bedrijf op om zijn stalsysteem op de markt te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.