Home

Nieuws

Strengere voorschriften middelen met imidacloprid

Den Haag – Het CTGB scherpt de gebruiksvoorschriften voor tien gewasbeschermingsmiddelen aan. Het gaat hoofdzakelijk om middelen met de werkzame stof imidacloprid, zo blijkt uit een brief van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) aan de Tweede Kamer.

De aanleiding hiervoor is dat deze stof schadelijk is voor bijen. Vijf van de tien middelen worden gebruikt in de appel- en perenteelt. Om deze te mogen blijven toepassen, zijn extra driftreducerende maatregelen vereist.

In de andere vijf gevallen gaat het om middelen voor niet-professioneel gebruik. De driftreducerende technieken zijn voor alle percelen verplicht, ook voor grond grenzend aan oppervlaktewater. De nieuwe gebruiksvoorschriften gaan in op het moment van publicatie in de Staatscourant.

Of registreer je om te kunnen reageren.