Home

Nieuws

Stabiele investeringslust in Duitse sector

Berlijn – De investeringsbereidheid in de agrarische sector in Duitsland is in de eerste maanden van dit jaar redelijk stabiel, afgezien van de plannen die worden gemaakt voor investeringen in duurzame energieproductie.

Volgens metingen van landbouwfederatie DBV en de Rentenbank wil 42 procent van de ondernemers de komende zes maanden geld steken in het bedrijf. Dat is slechts iets minder dan bij de meting in december.

Er is 7,3 miljard euro gepland voor investeringen, dat is een half miljard minder dan eind vorig jaar. Met name in de biovergistings- en zonnepanelensfeer wordt ingeleverd. De investeringen dalen hier met 900 miljoen euro naar 2,4 miljard euro. Meer geld zal daarentegen worden besteed aan het machinepark. De investeringen in gebouwen blijven gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.