Home

Nieuws

Spaanse importwaarde groente en fruit neemt fors toe

Madrid – Spanje heeft in januari 181.500 ton groente en fruit ingevoerd, 3 procent minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt de Spaanse organisatie van exporteurs en producenten, Fepex. De importwaarde steeg door hogere prijzen 25 procent tot 115,6 miljoen euro.

Het totale volume fruit daalde 20 procent tot 62.000 ton. De importwaarde steeg 9 procent tot 10 miljoen euro. Binnen het segment fruit was appel de belangrijkste productgroep. Het aantal appels dat Spanje is ingevoerd daalde met 12 procent.

De import van groente nam 9 procent in volume toe tot 119.000 ton. De importwaarde steeg 49 procent naar 60 miljoen euro. Fepex rekent de aardappelen tot de groente. De importwaarde van aardappelen steeg 135 procent tot 26 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.