Home

Nieuws

Sortiment Trillium is veelzijdig

Lisse - Het geslacht Trillium omvat ongeveer 42 soorten die voornamelijk afkomstig zijn uit Noord-Amerika.

De plant ontspruit aan verdikte wortelstokken en zijn erg geschikt voor het gebruik op een schaduwplek in de border. De naam is te danken aan het feit dat de bloemblaadjes in een krans van drie stuks staan en er drie schutbladen zijn. René Zijerveld showt in de keuringszaal bij de CNB in Lisse diverse soorten, waaronder de bijzondere Trillium sulcatum met een donkere bloem en blauwgroen blad. Ook showt hij de witte Trillium grandiflorum die in de handel de meeste bekendheid geniet.

Totaal anders dan bij genoemde soorten is de bloeiwijze van onder andere Trillium luteum. Bij dit type staan de (gele) bloemblaadjes recht omhoog. Zijerveld toont ook de forse bloeiwijze van Arisaema griffithii, Van het geslacht Arisaema zijn ongeveer 150 soorten bekend waarvan een flink aantal ook via de handel verkrijgbaar zijn. Tulpen zijn er deze week ook in de keuringszaal, zij het mondjesmaat. J.L. Hopman showt onder andere de nieuwe tulpen 'Red Pride' en 'Purple Pride' en Chr. van der Salm een aantal zaailingen, waaronder een zeer donkere, bijna zwarte cultivar, alsmede een paarse en een witte met een forse bloem.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.