Home

Nieuws 182 x bekeken

Sligro voelt druk bij groothandel

Veghel - Groothandelaar en supermarktbedrijf Sligro heeft in de eerste drie maanden van dit jaar amper omzetgroei gerealiseerd bij de groothandelsactiviteiten.

De totale omzet kwam ook lager uit dan verwacht, zo bleek uit de donderdag gepubliceerde omzetcijfers over het eerste kwartaal.

De totale omzet bedroeg 560 miljoen euro tegenover 535 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden gemiddeld op inkomsten van 566 miljoen euro. De autonome groei bedroeg 1,5 procent.

De groothandelsactiviteiten waren goed voor 360 miljoen euro aan omzet, dat was 0,4 procent meer dan een jaar eerder. Sligro repte over blijvend uitdagende marktomstandigheden en sterke prijsconcurrentie.

De supermarkten, onder de EMTÉ-formule, brachten 200 miljoen euro in het laatje. Dat was 13 procent meer dan de 177 miljoen euro die de supermarkten in het eerste kwartaal van 2010 binnenbrachten. De hogere inkomsten kwamen grotendeels op conto van de eind vorig jaar overgenomen Sanders Supermarkten. De zogeheten identieke consumentenomzet bedroeg 4,5 procent.

Sligro stelde wel dat er bij de supermarktactiviteiten sprake was van prijsdruk. Sterk stijgende inkoopprijzen konden slechts beperkt of vertraagd worden doorberekend.

Het bedrijf onthield zich donderdag wederom van het geven van een verwachting voor de rest van het jaar of de komende periode.

Of registreer je om te kunnen reageren.