Home

Nieuws 183 x bekeken 1 reactie

Schotten bezorgd over oprukkende dierziekten

Edinburgh – De National Farmers Union of Scotland maakt zich ernstig zorgen over de oprukkende dierziekten, met name de Afrikaanse varkenspest in Rusland en de MKZ in Bulgarije maar ook in andere delen van de wereld. De NFUS heeft daarom de Britse douane dringend gevraagd de grenscontroles op de invoer van vee en vlees te verscherpen.

Volgens de Schotse boerenbond lijkt de epidemie van Afrikaanse varkenspest in Noord-Rusland niet meer onder controle te zijn en rukt de ziekte steeds verder op richting van de Europese grenzen. Tegelijkertijd verspreidt de MKZ in Bulgarije zich eveneens naar steeds meer gebieden en heerst die ziekte ook in Zuid-Oost Azië, Libië en Zuid-Afrika.

‘’Omdat ons land een eiland is, is een hoge mate van bescherming tegen dierziekten mogelijk. We dringen er nu, gezien de alarmerende verspreiding van zulke ziekten, op aan meer middelen voor die grenscontroles beschikbaar te stellen. Bovendien moet er een veel duidelijker informatiecampagne komen om het reizende publiek te waarschuwen voor de risico’s als ze illegaal voeding ons land binnen brengen,’’ aldus de bond.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit is een duidelijk voorbeeld van de "voordelen" van een open wereld markt. Hoe wil ziektes buiten je grenzen houden als die grenzen open moeten staan voor goederen en mensen uit wereld delen met hun eigen specifieke besmettelijke ziektes.

Of registreer je om te kunnen reageren.