Home

Nieuws

Saria Bio-Industries neemt meerderheid in Deens destructiebedrijf Daka

Ringsted/Selm – Het Duitse Saria Bio-Industries neemt een belang van 51 procent in de Deense concurrent en samenwerkingspartner Daka.

Met de participatie willen deze bedrijven de banden nauwer aanhalen om gezamenlijk de activiteiten op het gebied van de verwerking van dierlijke rest- en bijproducten uit de slachterij-industrie uit te breiden.

Saria en Daka zijn wat dat betreft beide werkzaam in dezelfde marktsegmenten, zoals honden- en kattenvoer, veevoer, meststoffen en biodiesel van de tweede generatie. De Denen concentreren zich echter hoofdzakelijk op de thuismarkt en Zweden. Daka is momenteel grotendeels eigendom van Danish Crown en heeft driehonderd medewerkers. Saria Bio-Industries is met vierduizend medewerkers een paar maatjes groter en is actief in bij elkaar tien Europese landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.