Home

Nieuws 172 x bekeken

SP: Calon moet vertrekken als speciaal adviseur

Den Haag – De SP dient donderdag een motie in waarin om het vertrek van Marc Calon als speciaal adviseur bij Dienst Regelingen (DR) wordt gevraagd.

Volgens Tweede Kamerlid Henk van Gerven heeft staatssecretaris Henk Bleker de schijn van belangenverstrengeling gewekt met de benoeming van een goede bekende en voormalig collega-gedeputeerde. Daarnaast houdt de SP’er Calon mede-verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten van prestigeproject De Blauwe Stad en het Ice Save-debacle in de provincie Groningen.

Volgens Van Gerven is het niet nodig dat er een andere adviseur wordt benoemd. “Er is een probleem in de aansturing”, zegt hij. “Los dat dan op. Uit mijn periode als wethouder weet ik dat wanneer je iemand van buiten moet aansturen om problemen op te lossen dit meestal een teken van onvermogen is.”

Calon heeft van Bleker twee maanden de tijd gekregen om een rapport op te stellen waarin hij voorstellen doet om de problemen bij DR op te lossen. Ook moet hij criteria formuleren voor een nieuwe algemeen directeur. Voor zijn werkzaamheden krijgt hij zo’n 1.000 euro per dag, inclusief onkostenvergoeding. Zijn lidmaatschap van de raad van advies van DR heeft hij zolang opgeschort.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.