Home

Nieuws 213 x bekeken 2 reacties

SER: belangrijke rol NGO's bij verduurzaming

Den Haag – Maatschappelijke organisaties spelen een heel belangrijke rol bij de verduurzaming en het verbeteren van het maatschappelijk ondernemen.

Dat zegt voorzitter Alexander Rinnooy Kan van de SER-commissie Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen tijdens een hoorzitting over de voortgang van dit proces in de Tweede Kamer. "De inbreng van de maatschappelijk organisaties in dit dossier is zeer waardevol. Dat is ook de hun rol. Zonder de NGO's zou het proces minder snel lopen", zegt Rinnooy Kan. Hij constateert dat de maatschappelijke organisaties niet positief zijn over de resultaten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Voor hen is het glas voor driekwart leeg, terwijl het voor ons half vol is."

De SER-commissie is in de tweede voortgangsrapportage over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen tevreden. "We zijn met dit proces niet zomaar klaar. Het is een traject van decades. Maar we zijn op de goede weg", constateert de voorzitter. Veel bedrijven zijn zich bewust van het belang van verantwoord ondernemen en investeren daar ook op, ondanks de economische crisis. Bij het MKB ligt de ontwikkeling iets achter ten opzichte van de grote multinationals. "De kern is dat de moraal breed wordt gedragen. Het is een proces van vrijwilligheid, maar niet van vrijblijvendheid. Bedrijven kennen hun verantwoordelijkheid", aldus Jan Willem van den Braak die namens VNO NCW in de commissie zit.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hebben we de SER nodig om ons te vertellen dat andere maatschappelijke organisaties hun verantwoording nemen? Dat hun werk resultaat geeft? Hieruit moet ik conluderen dat de SER niets anders doet dan vergaderen en kijken wat de maatschappij doet.

  • no-profile-image

    Zwalker

    Han wat dacht je dat de leden van de SER nog méér uitvreten dan zich rot lachen omdat miljoenen belastingbetalers dag en nacht krom liggen om hun riante traktement op te hoesten? Die Rinooy Kan is een TEEK die de maatschappij leegzuigt. Het wordt onderhand tijd voor een revolutie!

Of registreer je om te kunnen reageren.