Home

Nieuws 702 x bekeken

Rijk Zwaan opent demokas tomaat

Kwintsheul – Zaadfirma Rijk Zwaan heeft in Kwintsheul haar nieuwe demonstratiekas voor tomatenrassen officieel geopend.

In de 9.000 vierkante meter grote afdeling staat een assortiment met 71 bestaande en nieuwe rassen tros-, cherry-, tussentype-, pruim- en specialty tomaten. Samen met de diverse onderstammen waar deze op staan, geeft dat 100 verschillende combinaties.

De moderne 6 meter hoge kas is uitgerust met hangende teeltgoten. In een aparte ruimte komt de productpresentatie, waar de verschillende soorten ook geproefd kunnen worden.

Er zijn verschillende nieuwkomers, waaronder de voor Rijk zwaan eerste meeldauwtolerante trosmiddentomaat RZ 72-496. En een nieuwe generatie pruimtomaatjes die steviger aan een korter geschakelde tros zitten, zodat ze makkelijker te verpakken zijn.

Foto

Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.