Home

Nieuws 216 x bekeken

Reuzen mozaïek op Keukenhof

Lisse – Op het terrein van de Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse is een reuzen mozaïek gelegd.

Een personificatie van de legendarische schilder Vincent van Gogh legde daar donderdag de laatste hand aan. Het mozaïek van dertig vierkante meter betreft een zelfportret en is vervaardigd met meer dan 250.000 bloemen. Het mozaïek maakt deel uit van de samenwerking tussen Keukenhof en het Van Gogh Museum uit Amsterdam. Speciaal voor deze lente is een arrangement 'Van Gogh in Bloom' samengesteld.

Vanaf Keukenhof is ook een speciale looproute naar het plein het Vierkant in Lisse uitgestippeld via de Berkhoutlaan. Aan deze route liggen zes bloemenmozaïeken die zijn vervaardigd door scholieren. Op het Vierkant in Lisse staat bovendien ook een enorm zelfportret van Vincent van Gogh dat door tientallen vrijwilligers met behulp van duizenden hyacintennagels werd gestoken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.