Home

Nieuws 237 x bekeken

Rabobank met Earthwalk op Floriade

Venlo – Earthwalk heet de inzending van Rabobank tijdens Floriade 2012. Het paviljoen heeft de vorm van een halve aardbol met een doorsnee van ongeveer 20 meter en biedt per dag tenminste 7.000 bezoekers de kans om over het dak van de wereld te lopen.

”Het wordt een niet eerder vertoonde ervaring, die uitstekend past bij onze ambitie als wereldwijd leidende food & agribank”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van Rabobank Nederland.

Rabobank streeft er als hoofdsponsor naar om samen met de Floriade de World Expo in 2012 tot een succes te maken. ”We gaan daarbij uit van onze wereldwijde betrokkenheid bij de totale voedselketen en ons streven naar verdere verduurzaming daarvan. De Earthwalk past buitengewoon goed in die lijn. Voor bezoekers is het fantastisch om te beleven en velen zullen er op een speelse manier wat van opsteken”, verwacht Dirken.

Binnen in de Rabo Earthwalk krijgen de bezoekers zicht op de vele stromen die elke dag weer over de wereld gaan, zoals water, energie, voedsel en risico’s. Zij beleven een Dag uit het leven van de aarde, waarin ze zien hoe de mens het land bewerkt, daar voedsel uit haalt en die via eigen kanalen over de wereld verspreidt. Zo ontstaan steden, culturen en samenlevingen. Het unieke van deze ervaring is dat de bezoeker het gevoel heeft dat hij als een soort Google-zoeker over de wereld zweeft en op relevante plaatsen even stilhangt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.