Home

Nieuws 577 x bekeken 19 reacties

PvdA-vragen over vernielde dassenburcht

Den Haag – Een vernielde dassenburcht en vergiftigd lokaas voor roofvogels en wilde dieren, allebei in Drenthe. De Tweede Kamerleden Lutz Jacobi en Agnes Wolbert willen weten wat staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) wil doen aan dit soort bedreigingen voor in het wild levende dieren.

Beide PvdA’ers hebben Bleker donderdag vragen gesteld over de voorvallen. Zij houden de bewindsman voor dat onderzoek uitwijst dat in het vergiftigde lokaas in de meeste gevallen bestrijdingsmiddelen zijn aangetroffen die in Nederland al niet meer mogen worden gebruikt.

Wolbert en Jacobi vragen zich af wat het kabinet eigenlijk vindt van het bezit of gebruik van deze verboden bestrijdingsmiddelen en ze willen weten of Bleker van plan is meer te investeren in het opsporen en berechten van mensen die in het wild levende dieren mishandelen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  We hoeven echt niet lang na te denken wie er achter deze zaak zit. Juist: jagend nederland. Het uitleggen van giftig lokaas is een doodgewoon verschijnsel onder jagers. Daar draaien ze de hand niet voor om. Alles wat concurreert met die doodschieters moet eraan. Vossen, dassen, roofvogels en ga zo maar door. het moet dood. De KNJV weet dat ook en doet zgn. berispingen naar dat tuig. "Pas op, niet meer doen, anders moet je misschien onder KNJV uit" Allemaal voor de sier. Juist in het voorjaar wordt er giftig lokaas uitgelegd omdat dit nu het meest effectief is. Zowel de ouder als het jong leggen het loodje. Hoe we dit moeten oplossen?? Simpel, weg met die doodschieters uit ONZE natuur. Geweren inleveren, verbranden en het oud ijzer recycelen. Te beginnen met de wapens van prins pils en zijn familie. Welke politieke partij durft???????????

 • no-profile-image

  Waarom wordt zo'n artikel zo snell uit het archief verwijderd??? Juist omdat in de reactie de waarheid staat.

 • no-profile-image

  ze moeten heel hard en fanatiek zoeken naar de daders
  zeker net zo hard als naar de bedreigers van onschuldige families en aanrichters van grove vernielingen door Wakker dier en ander soort terrorristen
  en toen was het stil

 • no-profile-image

  de agrarische sector staat er om bekend dat ze graag gelijk krijgen. het is een niet zo genuanceerde eigenschap
  maar anti jacht en katrien zijn volgens mij behebt met dezelfde genen
  geeft niet hoor, kun je oud mee worden

 • no-profile-image

  Nee noordam. Ik ken Katrien niet eens. Waar het mij om gaat dat ook de politie weet wie die burchten vernielen, maar telkens te laat komen. Ze moeten idd fanatiek zoeken, ook naar vernielingen door wat U noemt Wakker dier etc. Interesseert me niet welke groepering. Het is gewoon een gegeven dat jagers vossenburchten en dassen burchten vernielen. Het zijn concurrenten van die doodschieters. De jacht moet gewoon UITGEROEID worden, net zoals de pest. Maar ons land kent een fanatiek jagende prins plis met zijn egaa, wiens vader er ook iets van kon. Zolang deze familie de wapens niet neerlegt zal dit mede door hen veroorzaakte grote dierenleed nooit stoppen. Dus Prins: Zuip wat meer en jaag niet meer.

 • no-profile-image

  Noordam het klopt dat Anti Jicht mij niet persoonlijk kent, maar dat doet hier verder niet ter zake. Ik vestig er jouw aandacht op dat ik van dit forum een kopie door zal zenden naar Wakker Dier, want je gaat dermate over de schreef dat aangifte gedaan zal moeten worden van jouw uitlatingen jegens WD. Denk niet dat je de dans zal ontspringen, want het OM zal zéker bij de redactie AGD jouw personalia vorderen. Je kunt in dit land niet zomaar straffeloos een keurige buitenparlementaire stichting voor terroristische organisatie uitmaken. Leeghoofd dat je bent. Eerder wees ik je er al op dat de rechter WD in het gelijk stelde en dierenarts Plantema tot meer dan 200.000 euro boete veroordeelde. Ik adviseer je dus om nauwlettend de aanstaande kapitaalvlucht van jouw activa te gaan bestuderen, zodra de uitspraak een feit zal zijn. Wellicht moet je Jetze Rowdy Plantema maar even bellen om te horen hoe leuk het is om blut te zijn! Anti Jicht, je moet de groetjes hebben van mijn zusje Katja. En ook van mij natuurlijk. Wat spook jij trouwens uit achter dat hert? weet je dan niet dat zoiets ook strafbaar is?

 • no-profile-image

  Katrien: het is een spotprent. Het stelt mi voor een jagende kerstman die een hert naar huis duwt, richting het hoofdkantoor van de KNJV.

 • no-profile-image

  Tja noordam tegen wakker dier mag je niet teveel praatjes hebben(zelf mogen ze wel alles volgens de pers), beleidsmedewerker Sjoert van de Wouw, heeft daar veel te vertellen, de pers vermeld op internet veel negatief nieuws over deze man, google zijn naam maar eens, en je weet niet wat je leest. Volkert van de Graaf enzzz. Maar wat de pers allemaal schrijft geloof ik niet, maar wel leuk om te lezen.

 • no-profile-image

  Anti Jicht, als dat de kerstman is, dan ben ik Ilona Staller. Je weet wel, dat vroegere Italiaanse parlemenslid, die...... (anders gewoon effe googelen). Wessel, het is inderdaad oerstom van Wakker dier dat ze die Van der Wouw niet de duer wijzen. Zo een persoon werpt een smet van verdachtmaking op alles wat hij aanraakt. Maar daarmee deugt toch niet de hele organisatie niet? De rechter denkt daar in ieder geval keer op keer heel anders over.

 • no-profile-image

  heftige reactie Katrien
  schrik ervan (haha)

 • no-profile-image

  ik stop trouwens met reacties geven op artikelen
  het zijn steeds ongenuanceerde discussies die niets toevoegen

 • no-profile-image

  Okee Noordam. Dan stop je toch gewoon. Waar het in dit artikel om gaat is vernielingen in onze natuur, Deze worden in de regel aangericht door jagers, zeg maar doodschieters. Dassen en vossen moeten dood, zijn concurrenten, zij vreten konijnen, hazen en fazanten. En die willen die doodschieters zelf neerknallen. Daarom moeten de burchten kapot. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe vossenburchten worden open gegraven, de jongen eruit gehaald en tegen bomen aan worden doodgeknuppeld cq geslagen. Dat zijn onze jagers die dit doen. Daar hoort prins pils ook bij. Of HIJ die praktijk ook doet, weet ik niet, heb ik niet gezien. Wel heb ik dit gezien van tientallen jagers. Daar moet een halt aan worden toegeroepen en HIJ zou dat moeten doen.....................maar HIJ is als zijn opa en schiet ook op alles wat beweegt en bejaagbaar is. Jammer en onbegrijpelijk. De Oranjes en natuur............................nee dat matcht niet echt.

 • no-profile-image

  Katrien, eerst even goed lezen voordat je weer met de rechter dreigt.

 • no-profile-image

  antijacht, wij zijn het wel eens
  de natuur mag niet worden vernield
  en discussies zijn goed en nuttig
  maar geen discussies zoals Katrien ze denkt te moeten voeren
  groetjes

 • no-profile-image

  Beste Noordam, ieder voert de discussie op zijn of haar manier. Dat is de bezetenheid van dit onderwerp. Het is ook volstrekt ONTOELAATBAAR hoe jagers in onze natuur tekeer gaan met het bv uitmoorden van vossen en dassen, het doorschieten van nesten, het aanleggen van voerplaatsen om dieren te lokken en ze vervolgens af te knallen, het uitzetten van fazanten voor de jacht, onder noemer van wildbeheer, het uitleggen van giftig aas om roofvogels mee te doden. Het schieten van drachtige reegeiten van januari tot maart. Het LIEGEN BIJ REEWILDTELLINGEN OVER HET AANTAL AANWEZIGE REEEN. Ik kan zo nog wel een heel reeks van moorddadige feiten noemen. Daar moet de maatschappij zich tegen verzetten. Er dient een HIJAD te komen tegen de jacht in ons land. Een totale verbanning van jagers uit ons land. Noordam: sluit je bij ons aan en help mee de jacht volledig te verdelgen.

 • no-profile-image

  Van katrien moet je niks aantrekken noordam, die kan alleen maar,als ze het even niet meer weet met de rechter dreigen. Best wel zielig voor haar dat ze zo een discussie aan wil gaan.

 • no-profile-image

  Wessel: even bij de les blijven en inhoudelijk reageren op het artikel. Het is al erg genoeg wat 33000 doodschieters in onze natuur klaarmaken.

 • koestal

  een paar jongens waren aan het motorcrossen op een heuveltje in de natuur ,wisten niks van dat er een dassenburcht onder zat,stond ook geen bordje bij

 • Wb43Ur

  Ik heb noch nooit zulke idiote reactie,s gehoord wat hebben we hier,zielige mensen er zouden eens geen jagers zijn,ze doen puur
  aan wild beheer, maar daar hebben die dom ooren geen verstand van
  er is geen enkele jager die een burgt vernield,en vossen als je
  er geen afschiet blijft er niks over van weide vogels enz,
  maar dat beseffen ze niet.
  ze hebben alleen reactie,s zonder hun naam zielige mensen.
  W.Bemelmans.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.