Home

Nieuws

Protest tegen verdubbeling Zweedse wolvenbestand

Stockholm - De Zweedse landbouwfederatie LRF tekent protest aan tegen regeringsplannen om het wolvenbestand op te krikken.

Volgens de regering moet het aantal worden uitgebreid van 200 naar 450 met het oog op beperking van inteelt en vergroting van de levensvatbaarheid. De plannen zijn tevens ontstaan tegen de achtergrond van de habitat- en biodiversiteitsrichtlijn van de EU. De boerenfederatie voorziet echter problemen, ook omdat het de opzet is om wolven uit de Finse grensregio’s naar het westen van Zweden te halen.

"Wolven hebben een revier en willen zich niet laten verdringen," aldus de LRF. Daarnaast kunnen de wolven bij voorbaat niet terecht in de gebieden met rendierhouderij. "Wij vragen ons af, waar die 450 wolven moeten leven," zegt LRF-voorzitter Lars-Göran Pettersson.

Of registreer je om te kunnen reageren.