Home

Nieuws

PotashCorp profiteert van hoge graanprijzen

Saskatoon – De winst van PotashCorp is het eerste kwartaal op jaarbasis 65 procent gestegen tot 7632 miljoen dollar (493 miljoen euro).

De omzet steeg 30 procent tot 2,2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Het Canadese bedrijf is de grootste producent van kali ter wereld en profiteert van hogere graanprijzen.

Boeren hebben door de hogere graanprijzen meer geld te besteden voor productiemiddelen zoals kunstmest. PotashCorp verkoopt kali, stikstof en fosfaat zowel los, als in de vorm van kunstmest. Gemiddeld realiseerde PotashCorp een kaliprijs van 366 miljoen dollar per ton. Op dit moment ligt de prijs een stuk hoger op 525 dollar.

PotashCorp, voluit Potash Corporation of Saskatchewan, profiteert van een toenemende vraag uit Latijns Amerika, India en China. Afnemers sluiten toenemend contracten voor de langere termijn, aldus PotashCorp.

Of registreer je om te kunnen reageren.