Home

Nieuws

PVV-bestuur geïrriteerd over standpunt Fidin

Zoetermeer – Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees reageert vol onbegrip op de Fidin, de brancheorganisatie van importeurs en handelaren in diergeneesmiddelen. Fidin is tegen een mogelijk verbod van de hoogwaardige antibiotica fluoroquinolonen en derde en vierde generatie cephalosporinen.

De werkgroep varkens van de taskforce antibioticaresistentie heeft voorgesteld om deze medicijnen te verbieden voor gebruik in de varkenshouderij.

PVV-bestuurslid Siem Korver (Vion): “De Fidin loopt volledig langs de problemen heen en staat buiten de maatschappij.” Anderen benadrukken dat het de sector zelf is die voor een verbod kiest op deze middelen, met het oog op resistentievorming en de risico’s die dat meebrengt voor de humane gezondheid.

Fidin vindt dat een verbod op fluoroquinolonen en derde en vierde generatie cephalosporinen nadelige gevolgen heeft voor de diergezondheid en het dierenwelzijn. Daarnaast is de afspraak volgens Fidin een verboden mededingingsafspraak. De Diergeneesmiddelen Advies Commissie van de dierenartsenorganisatie KNMVD steunt in principe een verbod, maar wil dat de middelen in uitzonderlijke omstandigheden met toestemming toch tijdelijk kunnen worden gebruikt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.