Home

Nieuws 222 x bekeken

Oud-Greenery-directeuren: met telers in verswinkel

Barendrecht - Drie oud-directeuren van The Greenery willen een Nederlandse keten opzetten rond de verkoop van groentesalades, sappen en wraps en daar op termijn telers bij betrekken.

Leon Bol, Jelte van Kammen en Martin van der Sande hebben de rechten van StarMeal gekocht, waarvan nu één zaak in Antwerpen staat. Het concept lijkt nog het meest op La Place, stelt Leon Bol. “We verkopen geen vlees, maar streven de link na met de teelt waar we toch mee behept zijn.”

De drie directeuren hebben de stap afgestemd met de directie van The Greenery. “We hebben zelfs geopperd om producten af te nemen, zoals de tomaatjes van Greenco en de besjes van Van Garderen of de soep van Prominent.” De link met de teelt kan ook via participatie plaatsvinden. “Het kan zijn dat als we straks drie winkels geopend hebben, dat telersgroeperingen willen instappen om te groeien tot 20 winkels. De sector streeft direct contact met consumenten na. Dit zou voor telers een mogelijkheid kunnen zijn.”

Bol werkt volledig aan de introductie van het nieuwe concept, voor Van Kammen en Van de Sande is het een nevenfunctie. De drie directeuren zitten niet in een sociaal plan van The Greenery. Bol: “We zijn zelf weggegaan na een verschil van inzicht. Dit doen we op eigen rekening.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.