Home

Nieuws 196 x bekeken

Opleving aantal bedrijven in groothandel AGF

Den Haag - Het Bedrijfschap voor de Agrarische Groothandel voor Groente en Fruit signaleert een toename van het aantal nieuwe bedrijven. Dat concludeert het schap uit het aantal aanmeldingen bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Het gaat om gemiddeld vijf inschrijvingen per week bij KvK. Het is te vroeg om te spreken van een trend, zegt een woordvoerder van de HBAG. Het heeft zich een aantal weken op rij voorgedaan.

De stijging van het aantal bedrijven in de groothandel voor groente en fruit past niet in de langjarige tendens van krimp van aantal bedrijven. “Er zijn nu 1.500 bedrijven ingeschreven als groothandel. Niet alle bedrijven zijn overigens echt actief in de handel.”

Het schap kan niet analyseren om welk type bedrijven het gaat. “Daarvoor moeten we twee jaar wachten, voordat deze bedrijven hun omzet bij ons melden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.