Home

Nieuws

Opgave mogelijk ook bij gebrek aan overzicht toeslagrechten

Assen – Het invullen van de Gecombineerde opgave 2011 is wel mogelijk, ook als de ondernemer nog geen overzicht heeft gekregen van de vastgestelde toeslagrechten van Dienst Regelingen (DR).

Dit schrijft DR op zijn site. Volgens de uitvoeringsorganisatie heeft een kleine groep ondernemers na de ontkoppeling van de slachtpremie nog geen overzicht gekregen van de vastgestelde toeslagrechten voor de bedrijfstoeslagregeling. ”Desondanks kunnen zij wel de Gecombineerde opgave invullen”, aldus DR.

De betreffende ondernemers moeten bij alle subsidiabele grond die wordt opgegeven aanvinken dat hij er toeslagrechten op wil laten uitbetalen. Dit moet dus per perceel worden aangegeven. Wie de toeslagrechten met speciale voorwaarden met dieren wil uitbetalen, moet dan aanvinken dat de toeslagrechten worden uitbetaald met dieren.

Naast deze groep boeren die nog geen overzicht heeft gekregen van de vastgestelde toeslagrechten is er ook nog een grote groep boeren die nog steeds niet weet of hun perceelswijzigingen voor 2010 geaccepteerd zijn door DR. Voor deze laatste groep boeren adviseert DR om voor dit jaar de opgave in te vullen (onderdeel Percelen) volgens de werkelijke situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.