Home

Nieuws 2 reacties

Ook VVD voor bedwelmd ritueel slachten

Den Haag - Ook de VVD steunt het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) om een einde te maken aan de uitzondering in de wet waardoor joodse en islamitische slachters dieren zonder verdoving mogen slachten.

Nu Tweede Kamerlid Janneke Snijder woensdag stelde dat ook de VVD voor een verbod op ritueel slachten zonder verdoving is, is daarvoor nu een ruime Kamermeerderheid (VVD, PvdA, PVV, SP, D66, GroenLinks en PvdD).

Voor het debat woensdag had Snijder zo haar twijfels. Zij vroeg zich af of de maatregel niet aan de vrijheid van godsdienst raakte en of het onverdoofd slachten de dieren extra leed bezorgde. Dat staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) helder erkende dat dieren extra lijden door onverdoofd slachten en dat er stromingen binnen islam en jodendom zijn die verdoofd slachten accepteren, nam haar twijfels weg. "Ik denk dat deze route een goede is richting bedwelmd slachten.''

Voor Snijder is het ook belangrijk dat een groot deel van het halal vlees dat nu in de schappen bij de supermarkt ligt, afkomstig is van dieren die verdoofd zijn geslacht. Ook speelt mee dat andere landen waar onverdoofd slachten al niet meer is toegestaan, nog niet zijn teruggefloten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ritueel slachten is een methode van doden die in de Tora en Koran is beschreven. Hier staat geen woord in over eerst verdoven. Dit betekent dat verdoven en daarna de keel doorsnijden geen >ritueel< slachten is volgens de geloofs regels van nog de Joden of de Islam. Het gaat er niet om of ik voor of tegen deze slacht methode ben, ik kan me indenken, dat de beide geloofs groeperingen zich beknot voelen in hun Vrijheid van geloofs beleving. Betrof het shador of hoofddoekje heet het >discriminatie< nu heet het dierenrechten en dierenwelzijn.

  • no-profile-image

    Ritueel slachten is een methode van doden die in de Tora en Koran is beschreven. Hier staat geen woord in over eerst verdoven. Dit betekent dat verdoven en daarna de keel doorsnijden geen >ritueel< slachten is volgens de geloofs regels van nog de Joden of de Islam. Het gaat er niet om of ik voor of tegen deze slacht methode ben, ik kan me indenken, dat de beide geloofs groeperingen zich beknot voelen in hun Vrijheid van geloofs beleving. Betrof het shador of hoofddoekje heet het >discriminatie< nu heet het dierenrechten en dierenwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.