Home

Nieuws

Ook Tesco lijdt onder Britse malaise

Londen – De grootste Britse supermarkt Tesco heeft de vergelijkbare verkopen in zijn Britse vestigingen in het afgelopen kwartaal met 0,7 procent zien teruglopen. Over het hele boekjaar tot eind februari gezien bleef de Britse omzet van Tesco onveranderd. Dankzij goede resultaten in met name Azië kon Tesco echter wel een flinke winststijging melden.

Tesco, ook het op twee na grootste supermarktbedrijf ter wereld, zag de winst in het afgelopen boekjaar met 11,3 procent toenemen tot bijna 4,04 miljard euro. De omzet nam met iets meer dan acht procent toe tot 77 miljard euro. In de filialen in Azië gingen de resultaten zelfs met 30 procent omhoog, hoewel dat cijfers geflatteerd is door gunstige wisselkoersen.

De nieuwe topman Philip Clarke vindt dat Tesco het op de thuismarkt beter moet kunnen doen. Hij denkt dat vooral de hoge benzineprijzen de klanten weg houdt uit veel winkels aan de rand van de stad. ”We nemen op sleutelgebieden ook de nodige actie.”

Clarke is echter wel tevreden met de sterke prestaties in algemene zin, waarbij hij niet alleen Azië maar ook Oost-Europa noemde. ”We hebben ook een goede uitgangspositie voor groei op lange termijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.