Home

Nieuws

Ongewoon groot rabarberaanbod drukt veilingprijzen naar dieptepunt

Bonn – Het prijsniveau van rabarber op de veilingen in Duitsland is de afgelopen 9 jaar niet zo laag geweest als nu. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI.

Het bureau signaleert deze week prijzen van 1,35 euro per kilo. Dat is 32 procent lager dan vorige week. In andere jaren tendeerden de prijzen rond de 2 euro. Weliswaar is een dalend prijsniveau normaal voor deze periode van het jaar vanwege het toenemende aanbod, maar dit jaar is het aanbod groter dan anders. In bijna alle regio’s kunnen de onder folie geteelde stengels probleemloos worden geoogst, aldus AMI-analist Michael Koch. Aan de vraag ligt het ongewoon lage prijsniveau naar zijn mening niet. Daar staat tegenover dat de consument er nog niet van profiteert. In de winkels liggen de prijzen tussen de meestal 1,99 en minder vaak 2,99 euro per kilo. Dat is even hoog als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.