Home

Nieuws

Omzet ZON stijgt een kwart met oplopende klokverkoop

Venlo - De omzet van ZON Fruit & Vegetables steeg in 2010 met 25 procent tot 334 miljoen euro.

Daarmee groeit de omzet harder dan branchegenoten als The Greenery waar de omzet in 2010 met 13 procent steeg. Volgens een woordvoerder ging de omzetstijging bij ZON gepaard met hogere klokverkopen. Het jaar 2010 kende periodes van krapte waarbij de klok een gunstig verkoopsysteem bleek.

De nettowinst van 1,8 miljoen euro wordt uitgekeerd aan de leden. Een woordvoerder: "De leden hebben een voorstel aangenomen om de nettowinst volledig uit te betalen zolang de solvabiliteit boven de 40 procent ligt." Met 47 procent eigen vermogen heeft ZON een uiterst gezonde financiële positie.

Vorig jaar bleef goedkeuring van de jaarcijfers uit, omdat een groep telers de bijzondere reserve van ruim 4,1 miljoen euro buiten de fusie wilde houden met Fruitmasters en meer invloed in de fusie-onderhandelingen wilde. Dit jaar spreekt de woordvoerder van een rustige ledenvergadering. "Alle agendapunten zijn overgenomen door de leden."

Of registreer je om te kunnen reageren.