Home

Nieuws

OM eist jaar cel tegen ADO-doelman

Lelystad - ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho heeft donderdag een jaar cel tegen zich horen eisen wegens grootschalige hennepteelt, valsheid in geschrifte en witwassen.

In een loods in Ens (Flevoland), die op naam stond van de 28-jarige keeper, werden in augustus 2009 ongeveer 4.200 hennepplanten aangetroffen. Coutinho stond donderdag samen met zijn vriendin en medeverdachte Denise le R. terecht voor de rechtbank in Lelystad. Tegen haar werd ook twaalf maanden geëist. De vader van de doelman stond in maart al terecht voor zijn aandeel in de zaak. Hij nam alle schuld op zich en werd veroordeeld tot twee jaar cel.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaf tijdens die zitting al aan niet te geloven dat Coutinho en zijn vriendin niets wisten van de plantage. Het stel woonde destijds in een boerderij naast de loods. Volgens het OM zijn alle beschuldigingen bewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.