Home

Nieuws 168 x bekeken

Nutreco ziet mengvoerafzet in Europa qua volume dalen

Amersfoort – De omzet van vee- en visvoerconcern Nutreco is het eerste kwartaal 15,5 procent gestegen tot 1,2 miljard euro. De omzetstijging is primair het gevolg van gestegen grondstofprijzen die Nutreco doorberekende aan afnemers. De afzet van mengvoer in Europa daalde.

Dat meldt de onderneming, eigenaar van onder meer Trouw Nutrition en Hendrix UTDm donderdag in een tussentijds handelsbericht.

Nutreco zag de omzet aan mengvoer in Europa met 23,3 procent stijgen tot 351,4 miljoen euro. De hogere grondstofprijzen maakten dat prijzen 27,6 procent stegen. Het volume daalde 4,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam met name door een crisis in de veehouderij in Spanje.

De omzet aan premixen en speciaalvoer stegen in de eerste drie maanden van dit jaar met 7,4 procent tot 265,1 miljoen euro. Het volume steeg 5 procent. De producten worden anders dan bij mengvoer, waarbij Nutreco zich concentreert op Europa, wereldwijd afgezet. Verkoopprijzen lagen in het kwartaal gemiddeld 0,5 procent hoger.

De omzet aan diervoeder in Canada steeg 18,3 procent tot 107,7 miljoen euro. Het verkochte volume steeg met 2,7 procent. De omzet van de divisie die visvoer maakt en verkoopt steeg 17,9 procent tot 267,8 miljoen euro. De integratie van een overgenomen bedrijf in Vietnam loopt volgens Nutreco goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.