Home

Nieuws

Nieuw agressief virus bij eenden in China

Peking - Een nieuw agressief flavivirus veroorzaakt grote problemen in de eendensector in China.

De eierproductie op sommige eendenbedrijven is met 90 procent gedaald. Eenden vertoonden ook coördinatieproblemen en de voeropname daalde fors. Sommige dieren gingen na enkele dagen dood. De virusuitbraak heeft in ten minste zes provincies van China voor schade gezorgd.

Uit onderzoek blijkt dat de eenden getroffen zijn door een nieuw agressief virus, dat verwant is aan gele koorts en knokkelkoorts (dengue). Het is voor het eerst dat dit virus in eenden is aangetroffen. De infectie kan ook een risico vormen voor de volksgezondheid, omdat de meeste flavivirussen ook gevaarlijk zijn voor mensen. Het virus wordt waarschijnlijk verspreid door muggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.