Home

Nieuws 992 x bekeken

Niet alle aangeboden BBL-gronden Limburg verkocht

Maastricht – Bij de openbare verkoop van de voorraad gronden van Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) in Limburg is 58 procent van de percelen verkocht.

Dat meldt Dienst Landelijk Gebied. In totaal werden 86 percelen aangeboden met een totale oppervlakte van 35 hectare. Op 22 hectare werd een bod gedaan dat op of boven de minimumprijs is. Deze gronden worden verkocht aan de hoogste bieder. ”Opvallend is dat voor de percelen die gegund worden de gemiddelde prijs ruim boven de getaxeerde waarde ligt”, aldus DLG.

Op 42 procent van de grond werd niet of te laag geboden. DLG bepaalt nu afhankelijk van het bod of deze gronden alsnog worden verkocht of in voorraad worden gehouden.

De gronden die te koop werden aangeboden zijn percelen die vooral na afronding van landinrichtingsprojecten zijn aangeboden aan BBL. Het gaat om gronden waarmee al jaren is geprobeerd om plattelandsdoelen, zoals beekherstel of natuur, te realiseren maar die niet geschikt bleken. Dit omdat ze niet op de juiste plek liggen om te ruilen naar de juiste doellocatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.