Home

Nieuws

Nestlé versterkt met overname positie in China

Vevey - Nestlé neemt een belang van 60 procent in het Zuid-Chinese voedingsbedrijf Yinlu. Met de investering wil de Zwitserse producent van onder meer zuivel en chocolade haar positie in opkomende economieën verder versterken. Het Chinese bedrijf is een grote producent van pindamelk en verschillende soorten havermoutpap.

Yinlu is een familiebedrijf in de zuidoostelijk gelegen provincie Fujian. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van bijna 590 miljoen euro (5,4 miljard yuan). Het belang van 60 procent is mogelijk tussen de 420 en 800 miljoen euro waard. Fujian zelf is met 36 miljoen inwoners de eerste markt voor Yinlu, maar de producten worden grotendeels ook buiten de provincie verkocht.

Nestlé heeft exclusief de nieuwe deal 23 fabrieken in China onder zijn bewind. In totaal zijn 14.000 mensen in China werkzaam voor Nestlé, dat sinds twintig jaar zaken doet in China. Door de deal komen er twee fabrieken en 12.000 werknemers bij. Nestlé-activiteiten in China vertegenwoordigen een omzet van zeker 3,3 miljard euro.

Nestlé kondigde eerder aan groei te zoeken in opkomende markten als Brazilië, Rusland, India en China. Vorige week bleek uit de eerste kwartaalcijfers van Nestlé dat Nestlé qua omzet in opkomende economieën een groei van 14 procent realiseerde. In de gevestigde markten van Europa, de VS en Japan bleef de groei beperkt tot 4 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.