Home

Nieuws 219 x bekeken

Nederlandse bloemen op paasbest in Rome

Leiden - De Leidse bloemist Charles van der Voort die de bloemen voor de pauselijke paasmis in Rome verzorgde, was erg tevreden over hoe de fleurige pracht er dit jaar bij stond.

Dat heeft hij zondag gezegd nadat de mis was afgelopen en de paus zijn zegen over de stad en de wereld (Urbi et Orbi) had uitgesproken. Dat is volgens hem te danken aan het weer. ,,Het was niet heel warm in Rome, waardoor de bloemen niet snel verwelken. Afgelopen nacht regende het en was het tien graden. Tijdens de mis brak de zon door en zagen de bloemen er erg mooi uit.''

De paus ontving onder anderen Van der Voort na de mis. ,,De paus zei toen dat hij de bloemen heel mooi vond.'' De Leidenaar vertelt trots dat een kardinaal - ,,ik weet écht niet meer hoe hij heet'' - hem heeft gezegd dat het lijkt alsof de bloemen elk jaar mooier worden. ,,Dat probeer je toch iedere Pasen opnieuw.''

Het was voor de bloemist fijn dat pasen dit jaar tamelijk laat valt. Daardoor konden bepaalde zomerbloemen worden gebruikt die anders nog niet verkrijgbaar zouden zijn. Zo kon hij het Sint Pietersplein en het altaar waar de paus de mis opdroeg deze Pasen opsieren met witte en lavendelblauwe riddersporen en champagnekleurige rozen.

De Leidenaar levert de bloemen in ieder geval nog tot pasen van 2015 aan het Vaticaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.