Home

Nieuws 188 x bekeken

Nederland meldt meer misstanden residu groente

Brussel - Nederland meldt meer misstanden met groente en fruit bij het Europese meldsysteem RASFF.

Dat blijkt uit een overzicht van de eerste vier maanden. Het aantal meldingen is verdubbeld naar 16, blijkt uit de gegevens. Het gaat vooral om vondsten van residuen in producten van buiten de EU. Nederland doet daarbij aan ingangscontrole en heeft dit jaar drie keer een partij niet toegelaten tot het land. Dat was in 2010 overigens vier keer het geval.

Nederland heeft vooral vaker een attentiemelding gedaan. Dat is om andere lidstaten op de hoogte te stellen van problemen met product. Het betrof product uit vooral Thailand en Dominicaanse republiek. De VWA doet gerichtere herkomstcontrole. De VWA kon nog niet reageren op de toename van het aantal meldingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.