Home

Nieuws 624 x bekeken

Nederland maakt stappen in Chinese tuinbouw

Peking - Nederlandse leveranciers van kennis en techniek in de glastuinbouw vergroten hun aanwezigheid in de Chinese tuinbouw.

Kassenbouwer Bosch Inveka gaat voor de Chinese tuinbouworganisatie Jiangsu Greenport Modern Agricultural Company een moderne kas in Suqian in de provincie Jiangsu bouwen. Dat staat los van het nieuwe Nederlands-Chinese tuinbouwpraktijkcentrum ‘Sino Europe Agricultural Development Center’ in Zhangzhou in de provincie Fujian. Dit centrum werd vrijdag geopend en doet praktijktrainingen en onderzoek op het gebied van bloemen, groenten en fruit. Wageningen levert de kennis waarmee de Chinese tuinbouw een kwaliteitsimpuls moet krijgen.

Beide tuinbouwprojecten staan los van elkaar, laat Bosch Inveka weten. De kassenbouwer kreeg de opdracht na lobbywerk van Greenportvoorzitter Sjaak van der Tak. De kas van ruim een hectare is een demokas voor glasgroente. De bouwer werkt daarbij samen met partijen als Priva (techniek) en groenteveredelaar Rijkzwaan. “We hopen dat het de aanzet is voor meer. In China staat 100.000 hectare muurkassen. Met de toenemende vraag naar veilige voeding in China kan dat tot meer opdrachten leiden.” Bosch Inveka schreef de plannen voor de demokas.

Het ‘Sino Europe Agricultural Development Center’ is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen Nederland en China. Wageningen UR is daarin de kennispartner. Het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven in China doet ook mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.