Home

Nieuws 172 x bekeken

NMA-hoorzitting paprika op 21 en 22 april

Den Haag – De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) heeft twee dagen, 21 en 22 april, vrijgemaakt voor een hoorzitting van afzetpartijen die onder verdenking staan van verboden afspraken; het paprikakartel.

De NMa had 22 april daarvoor gepland, maar smeert dat nu uit over twee dagen. ”Er waren partijen die niet op Goede Vrijdag aanwezig konden zijn. Er zijn nu dus twee hoorzittingen op 21 en 22 april.”

Tijdens de hoorzitting geven de betrokken afzetpartijen hun visie op het onderzoek van de NMA. Daarin werd een verdenking uitgesproken ten aanzien van partijen die samen ’een aanzienlijk deel van de paprikamarkt innemen.”

De enige partij die kenbaar maakte onder verdenking te staan, is Fresq. Signalen duiden erop dat er zeker twee andere partijen onder verdenking staan. Klokkenluider afzetorganisatie ZON wil niet reageren of zij op de hoorzitting aanwezig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.