Home

Nieuws 362 x bekeken

NIFE Energieadvies wil nog steeds stroomcollectief

De Lier – NIFE Energieadvies is nog steeds bezig een collectief van stroomleverende tuinders op te richten.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Wanneer het meerdere keren uitgestelde plan tot uitvoering kan komen, is nog onduidelijk.

In september vorig jaar kondigde NIFE Energieadvies aan 3 miljard kWh aan productiecapaciteit te willen verzamelen. Het bedrijf zei toen in december of januari met een concreet plan te komen. NIFE Energieadvies mikt op achthonderd stroomleveranciers waarvan het grootste deel tuinders.

Het collectief moet de macht van energiebedrijven en energie-adviseurs beperken. Of de negatieve marge-ontwikkeling bij WKK’s de plannen dwarsboomt, is onduidelijk. Het collectief zou in januari 2012 operationeel kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.