Home

Nieuws

Motie over toelaten diermeel

Den Haag - Kamerlid Lutz Jacobi van de PvdA wil het verbod op diermeel in veevoer handhaven. Ze dient hiervoor een motie in tegen het toelaten van diermeel in de veevoerindustrie.

“Het brengt heel veel kosten met zich mee om dit te gaan controleren. De Imagokosten als het mis gaat moeten we ook niet vergeten”, vindt Jacobi. Het kamerlid zegt dat je niet waarborgen dat er geen risico is. “Garanties dat er goed gewerkt wordt heb je niet”, aldus Jacobi. Ze vindt het ook zorgelijk dat de volksgezondheid hiermee mogelijk weer in gevaar komt.

Het hangt af van de PVV of er een meerderheid is voor de motie. SP, PvdD en GroenLinks hebben al aangegeven de motie te steunen. CDA en VVD zijn voor het toestaan van diermeel in het veevoer. Over de motie wordt naar verwachting donderdag gestemd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.