Home

Nieuws

Moslims willen Europese standaard halalvlees

Den Haag - Islamitische koepelorganisaties uit Nederland en andere Europese landen werken aan een Europese halalstandaard, waarin de regels voor ritueel slachten uitvoerig worden beschreven.Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) neemt binnenkort deel aan een Europese conferentie hierover, maakte de belangenvereniging vrijdag bekend.

Het CMO reageerde op het initiatiefwetsvoorstel van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) die een einde wil maken aan het onverdoofd ritueel slachten van dieren. Deze week tekende zich hiervoor een Kamermeerderheid af.

Voor moslims vormt ritueel slachten een onlosmakelijk onderdeel van hun geloofsbeleving. "Het CMO vindt de wijze waarop deze religieuze kwestie tot nu toe wordt behandeld niet passend bij de vrijheid van godsdienst in Nederland", aldus het CMO.

Of registreer je om te kunnen reageren.