Home

Nieuws

Ministerie wijst op regels voor grondbemonstering

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) heeft aan de bel getrokken over verkeerd uitgevoerde grondbemonstering.

Gebleken is dat in strijd met de regels niet in alle gevallen ter plekke werd vastgelegd welk perceel werd bemonsterd voor de fosfaatmonsters. Grondmonsters worden ondermeer genomen bij veehouders die gebruik maken van de derogatie. Volgens het ministerie werd bij de bemonstering in sommige gevallen niet ter plekke, maar achteraf achter de computer het betreffende perceel vastgelegd.

Het bedrijf Blgg Agroxpertus in Oosterbeek heeft in een interne e-mail de kwestie aan de orde gesteld. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat monsternemers ter plekke op hun handcomputer met behulp van gps de percelen moeten vastleggen. "Dat is de werkwijze die wij kiezen en daar sturen we onze mensen op aan."

Of registreer je om te kunnen reageren.