Home

Nieuws 234 x bekeken

Mengvoerprijzen weer hoger

Wageningen – De LEI-noteringen voor mengvoer zijn de afgelopen maand over de hele linie weer gestegen. Varkensbrok met energiewaarde 1,08 staat nu op € 27,55 per 100 kilo. Dat is slechts 45 cent onder het recordniveau van voorjaar 2008. Toen stond de prijs op € 27,90 per 100 kilo.

Uit de grondstofprijzen over februari die het LEI heeft gepubliceerd, blijkt een daling. Inmiddels is de daling al weer voorbij en zijn de prijzen weer gestegen.

De prijs van varkensvoer wordt voor een belangrijk deel bepaald door de graanprijzen. Die zijn enkele weken geleden fors gedaald, maar daarna even snel weer aangetrokken. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat de stijgende tendens in de voerprijzen op korte termijn wordt omgebogen.

Veel zal afhangen van het komende groeiseizoen en de graanoogst. De voorraden graan in de EU zijn klein. Ook in andere landen zijn de voorraden op een laag niveau beland.

Of registreer je om te kunnen reageren.