Home

Nieuws

Meer runderslachtingen eerste kwartaal 2011

Zoetermeer – De Nederlandse slachterij heeft in het eerste kwartaal van 2011 meer geslacht dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Volgens voorlopige cijfers van het PVE zijn er 141.500 runderen verwerkt.

Dat zijn er 12.550 ofwel een ruime weekproductie méér dan in het eerste kwartaal van 2010. In aanmerking moet worden genomen dat eind 2009 meer is geslacht dan gebruikelijk, omdat per 1 januari 2010 een slachtpremie zou wegvallen. Dat heeft het aantal slachtingen begin 2010 gedrukt.
Het wegvallen van de belangrijke mededinger Weyl Beef medio 2010 is door de Nederlandse slachterij snel opgevangen en heeft niet tot structureel lagere slachtaantallen geleid. In het verloop van de slachtaantallen in het eerste kwartaal van dit jaar is wel een dalende tendens te zien. Dit is toe te schrijven aan een relatief hoog niveau van de melkprijzen en verbeterde zuivelafzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.