Home

Nieuws

Meer Roemeense seizoenswerkers in Duitse land- en tuinbouw

Berlijn – Het aantal Roemeense seizoensmedewerkers in de Duitse land- en tuinbouw zit flink in de lift.

Volgens cijfers van arbeidsbemiddelingsinstanties was het aantal aangevraagde arbeidsvergunningen voor Roemenen per half april rond de 20 procent groter dan vorig jaar. Toen waren ruim 46.000 aanvragen ingediend. In vergelijking daarmee is het aantal aanvragen voor Bulgarije zeer beperkt, namelijk – per half april – 1.325.

De cijfers komen van de bemiddelingscentrales voor buitenlandse arbeidskrachten (ZAV) en de Bundesagentur für Arbeit (BA). Voor seizoenswerkers uit de landen die in 2004 toetraden tot de Europese Unie, dat wil zeggen Polen, Slowakije, Tsjechië, de Baltische republieken en Hongarije, komt de vergunningsplicht per 1 mei dit jaar te vervallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.