Home

Nieuws 185 x bekeken

Markttoegang voor China op korte termijn

Den Haag - De markttoegang voor varkensvlees op de Chinese markt wordt op korte termijn verwacht.

De laatste hobbels zitten in de logistiek. Dat meldde topambtenaar Kees Oomen van het ministerie van ELI tijdens de jaarvergadering van de COV in Den Haag. China zou nog wat moeilijk doen over de kwaliteit van enkele vrieshuizen die een rol spelen bij de export. De goedkeuring van deze diepvrieshuizen wordt echter binnenkort verwacht.

Over de markttoegang tot China wordt al jaren gesteggeld. Een Chinese audit van Nederlandse vleesbedrijven vond eind 2009 plaats. De verwachting was toen dat definitieve markttoegang begin 2010 een feit zou worden.

De Chinese markt wordt als zeer aantrekkelijk beschouwd omdat de Chinezen vragen naar onderdelen van het varken die in Europa veelal niet te verwaarden zijn. Het gaat ondermeer om oren, neuzen en staarten.

Of registreer je om te kunnen reageren.