Home

Nieuws 271 x bekeken

MVO sluit zich aan bij samenwerkingsoverleg productschappen

Zoetermeer - Het productschap Margarine Vetten en Oliën (MVO) heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsoverleg van de productschappen dat moet leiden tot een gemeenschappelijke back-office en een gemeenschappelijke medebewindsorganisatie.

Dat heeft dit productschap bekendgemaakt. Tot nog toe was dit productschap afzijdig gebleven omdat het geen medebewindstaken uitvoert en de back-officeactiviteiten grotendeels uitbesteedt. MVO stelt wel als voorwaarde dat er kostenbesparingen moeten worden gerealiseerd en de identiteit van het productschap blijft gewaarborgd.

Ook het Productschap Tuinbouw heeft zich al eerder aangesloten bij het overleg. De productschappen die er bij zijn betrokken zullen al in de eerste helft van juni definitieve beslissingen nemen over de samenwerking. Dat maakte voorzitter Steven Lak van het PVV bekend tijdens de bestuursvergadering van het PVV. De productschappen die nu in het overleg deelnemen zijn die van Vee en Vlees, Pluimvee en Eieren, Zuivel, Akkerbouw, Diervoeders, Tuinbouw, Margarine Vetten en Oliën, Wijn en het Productschap Vis.

Een eerste blauwdruk van de gemeenschappelijke werkorganisaties ligt nu bij de verschillende productschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.