Home

Nieuws 174 x bekeken

Lelies ondanks grote aanvoer redelijk aan de prijs

Aalsmeer – Hoewel de aanvoer van lelies op de bloemenveilingen 15 procent hoger lag dan een week eerder, was de prijsvorming goed.

Dit werd met name veroorzaakt door de export naar Engeland. Er was een mooie prijsverbetering tot 56 cent gemiddeld, 5 cent meer dan een week eerder. En in vergelijking met vorig jaar toen 1 procent meer werd aangevoerd, 1 cent beter.

In vergelijking met vorig jaar werden nu ruim 20 procent meer Orientals aangevoerd en die scoren met 76 cent ruim 7 cent minder dan toen. De Longiflorum, Aziaten en LA-hybriden dalen met dubbele cijfers in aanbod. De prijzen van de LA's en Aziaten doen het goed en liggen gemiddeld dik 5 cent hoger op respectievelijk 35 cent en 38 cent gemiddeld. De Longiflorums daalden ondanks de aanvoerafname met 4 cent tot 45 cent per steel.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.